Del 3

 

Tisdag

Skippar gymmet idag med. Känner mig inte helt 100 i halsen, vill som sagt inte att det blir värre. Idag har jag läst massor, läst en hel del om rymden, visste ni att i somras kom den första farkosten någonsin fram till Pluto? Tog 8 år från och med det att den lämnade jorden. Den ska ta massa bilder och hämta upp information om dvärgplaneten som kommer sändas tillbaka till jorden. Pretty cool.
Blev inget centrum häng igår så ska dit ikväll istället och plocka upp lite grejer.
 
Dagens lunch: Kycklingfilé och broccoli
 

GHLAIFS

ALLTSÅ DET ÄR SÅ SJUKT IRRITERANDE NÄR MAN SKRIVER ETT LÅNGT INLÄGG SOM SEDAN BARA FÖRSVINNER. JAG TÄNKER INTE SKRIVA OM. HADE SKRIVIT JÄTTESNYGGT.
DET HANDLADE OM ATT JAG KÖPT TVÅ SAKER FRÅN MARC JACOBS PÅ EBAY TÄNKER INTE FÖRKLARA VARFÖR, SKYLL PÅ BLOGG.SE.
NEJ PRODUKTERNA ÄR INTE ÄKTA MEN DE ÄR JÄTTEFINA ÄNDÅ. 
 
KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT KOMMA TILL PRODUKTERNA

Proteinsmoothie

Gjorde en supergod proteinsmoothie ikväll. Inte lika god som min chokladbanan smoothie, men nästan.
 
Mixa:
1 dl Naturell kvarg
1 dl Caseinpulver (jag hade smak av pina colada)
1,5 dl Mjölk
1 näve Frysta hallon
1 tsk Jordnötssmör
1 tsk Kakao
 
 

Halsont & svåra artiklar

Det som absolut inte får hända har hänt. Jag har ont i halsen. Inte sådär jätteont, men det känns när jag sväljer hårt och harklar mig. Så idag stannar jag hemma från gymmet. Vågar inte riskera att göra det mycket värre. Ska dricka varmt och tvätta händerna (haha ni som vet, ni vet). Kanske är bra ändå, med tanke på att jag inte haft en vilodag på en och en halv vecka.
Förra veckan avslutade jag matteplugget, vilket är ganska trist, för nu börjar det verkligen tråkiga. Svenska och engelska plugget. Idag har jag läst över 10 DN artiklar, vilket ioförsig gått bra, då jag läst om saker jag tyckt är intressant att läsa om. Efter det här inlägget ska jag läsa artikeln Var femte kvinna har aldrig tittat på sin snippa. Det lät lite spännande, ellerhur?
Senare ikväll ska jag ta en sväng till centrum med Milen. Har ett paket att hämta ut och "vill" låna lite engelskaböcker.
Hej å hå, nu fortsätter plugget.
This is me

Kladdkakan

Kladdisen blev verkligen supergod. Smakade inte som riktig kladdkaka men den hade ungefär samma konsistens. Den blev väldigt söt och smakade absolut choklad. Eftersom det var min cheatday åt jag grädde till. Funkar säkert lika bra med kvarg.
 
 

HP-guiden

Q: Hej Amanda! 
Har du tänkt på att köa HP-guidens VIP-medlemskap? Mycket pedagogisk och har höjt måååånga människors HP resultat. Funderar själv på att köpa den till nästa vår och komma in på läkarlinjen HT 16
 
A: Hej! 
Jag hade faktiskt inte tänkt göra det. Tror jag klarar mig ganska bra på egen hand, höjer mig för varje gång jag gör högskoleproven hemma, så jag tror inte det blir några problem. Men vi får se. Kommer jag inte in nu eller nästa år kanske jag gör det :) 

Tom <33


:-)


Svar: Jätte

Ursäkta, men exakt hur snyggt är det med snörade kläder?
 
Nelly                                                 Chicy                                             Gina Tricot

Midnight snack

När jag gjorde mina proteinbars skar jag av kanterna så jag skulle få snygga jämna rektanglar. Kanterna rullade jag ihop till en liten proteinboll som jag klädde med kokosflingor. Perfekt en lördagskväll.
 
 

Amanda Winberg

Alltså är det bara jag i min ålder som tittar på idol? Det verkar som det. Det var längesedan jag följde programmet på samma sätt som jag gör nu, men jag har så fäst mig vid alla tävlande. Tycker det är superkul. Och jag har verkligen hittat en favorit. Alltså den här bruden kommer ta hem alltihop. Hon är grym. Jag så njuter av hennes uppträdanden. Hennes röst, hennes scenspråk, hennes utstrålning. Makalös.
 

Nyttig kladdkaka

De som känt mig ett tag vet att söndagar är familjedag för familjen Sjövall-Bashiri. Mina bröder kommer alltid över och vi äter god mat och umgås. Min favoritdag i veckan faktiskt. Som ni också säkert redan vet så är min mamma en riktig baktant. Hon älskar att baka. Så varje söndag bjuds det på något gott. Men jag som inte längre vill äta onyttigt tänkte att den här helgen, så bakar jag. Någonting gott och nyttigt. Så idag har jag bakat en kladdis som vi ska äta imorgon. Kan tyvärr inte tala om hur den smakar än, jag får återkomma. Smeten var god. Jisses vad jag bakar, förresten.
Här är iallafall receptet:
  • 10 dadlar
  • 3 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (vi gjorde eget)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk kako
  • 2 msk kokosolja (vi hade i vanligt smör)
  • kokosflingor
Mixa dadlar och honung i en matberedare och tillsätt efter en kort stund äggen så allting lättare kan blandas ihop. Blanda ihop alla torra ingredienser (förutom kokosflingorna) och tillsätt de till blandningen. Smält kokosoljan (eller smöret) och häll den i blandningen. Smörj en avtagbar form och strö kokosflingor längs med kanterna på formen. Häll ut smeten i formen och in i ugnen i 8-10 minuter på 175 grader. Ta ut kakan den när den är kladdig. Låt den svalna och servera med bär och kvarg eller grädde.
Kokosflingor längs kanterna är bara som en fin detalj. Man kan absolut skippa det.
 

En jobbig nödvändighet

En grej jag avskyr att göra är att ta progress bilder. Det är liksom så tråkigt att bara stå och fota sin kropp. Enda anledningen till att jag gör det är för att jag vet att jag kommer vara tacksam för att jag gjorde det om något halvår. Jag är så arg på mig själv för att jag inte tog fler progress bilder för 1-2 år sedan, hade varit superkul att se nu. Jag har liksom två suddiga iphone bilder från innan jag började träna. Inget att hänga i julgranen liksom. 
Därför försöker jag ta så mycket bilder som möjligt nu, så jag kan känna mig nöjd om några månader. Sen är det så himla kul att se förändringen i bilder. Det är så lätt att man inte gör det i verkliga livet, när man ser sig själv varje dag märker man inte de små förändringarna som tillslut blivit stora förändringar.
 
2 från idag. Skönt att "rutorna" börjat synas utan att jag spänner mig!

Träning 7 dar i veckan

Idag står egentligen vilodag på schemat, men eftersom jag bara tränat kondition 3 gånger den här veckan känner jag att jag måste pallra mig iväg till gymmet för lite mys på löpbandet. Tänker dessutom passa på att köra slut på mina magmuskler som bara fått jobba 2 gånger denna vecka. Idag har det varit öppet hus på gymmet, men jag ringde dit och personalen berättade att det bara var till klockan 16 idag. Så nu kan jag dra dit utan att det är smockat med gamla tanter och farbröder.
 
Mysbild på mig och Adelus. Skönt att en 1-åring har stabilare blick än mig.
 

Kvargpizza

Som ni kanske redan vet så bor min brorsdotter hos oss på dagarna tills den första oktober. Hon har bott här hela september. Det har varit supermysigt att ha henne här. Ungefär runt 17-18 kommer hennes föräldrar och hämtar upp henne, vilket också är trevligt, att få träffa min bror och hans fru en liten stund varje dag. Igår stannade de kvar på middag och mina föräldrar serverade hemmagjord pizza. Jag har bestämt mig för att inte vara lika strikt med mina kolhydrater på helgerna, kolhydrater är trots allt inte onyttiga. Men jag kände att pizza kanske var lite för mycket, så jag bakade faktiskt en egen, nyttig pizza till mig själv.
Här kommer receptet:
  • 3 dl havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 6 msk naturell kvarg
  • oregano (hade ingen så jag skippade det)
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan ägg och kvarg. Sprid ut smeten på en plåt och in i ugnen i 5 minuter på 225 grader. Ta sedan ut plåten och lägg på dina ingredienser. Sedan in i ugnen igen i 10 minuter.
 
 
Jag måste vara helt ärligt. Den blev inte så god som jag hade hoppats på. Men jag tror det beror på att jag inte spred ut degen ordentligt, den blev alldeles för tjock och blev därför lite mosig, inte sådär krispig som en pizzabotten ska vara. Men jag får testa en gång till, göra om och göra rätt. Smaken var det inget fel på!

1-års kalas

1-års tårtan som mamma jobbat med en hel vecka. Så duktig!
Hade min skiv-klänning på mig för första gången sen skivan :')
Mamma & hertiginnan
Det var så sjukt bra catering. Helt fantastiskt
Prinsessan & hennes mor
Prinsessan & hennes far (min bror då)
Lugnet före stormen...
Busis
Min andra brors flickvän, Maria
Kul med ballonger. Finaste ungen i världen
 

Chocolate chip cookies

Ingredienser:
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk kvarg
  • 2 rågade msk jordnötssmör
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk sötning (jag hade 1 msk choklad stevia och 1 msk honung)
  • 1 msk mjölk
  • Hackad mörkchoklad
1. Blanda noggrant ihop alla ingredienser förutom mörkchokladen.

2. Rulla ihop till små bollar och tryck ut på en plåt. Tryck sedan i den hackade mörkchokladen.
 
3. Grädda 10 minuter i ugnen på 200 grader. Som godast när de är lite varma.
 
De här är helt klart mina favoriter. Såå goda och söta, smakar som onyttiga kakor. Lär göra om flera gånger.

Hemmagjorda proteinbars

Ingredienser:
  • 100g proteinpulver (jag hade smak av bananchoklad)
  • 50g havregryn
  • ca 1/2 dl mjölk
  • 25g jordnötssmör
  • 25g honung
  • 15g kakao
  • 1 näve hackade mandlar (valfritt)
1. Rör ihop alla ingredienser förutom mjölk med en sked.
 
2. Häll i lite mjölk åt gången och rör om tills du får en tjock smet. Sprid därefter ut smeten på en bricka med bakplåtspapper. In i frysen ca 30 min.
 
3. Skär bort kanterna och dela upp kakan i önskat antal bars.
 
Där jag hittade receptet stod det att man skulle smälta mörkchokald och breda över, men jag skippade det. Men det blir säkert ännu godare då. Jag tyckte de blev supergoda, verkligen mäktiga. Perfekt efter träning.

Bak-kick

Ikväll fick jag sådan lust att baka. Baka nyttigt. Så ikväll kommer 3 väldigt enkla och nyttiga recept komma upp här på bloggen. Tihi kul va??
Det första receptet är inget riktigt recept. Det är mer ett litet snax.
 
1. Smält mörkchoklad i mikron och hacka en banan.
 
2. Doppa bananskivorna i chokladen och strö (valfritt) på kokosflingor. In i frysen 15 min.
 
3. Blanda ihop en matsked jordnötssmör med en matsked honung (låt gärna stå i 10 min så jordnötssmöret "mjuknar").
 
4. Doppa andra sidan av bananskivorna i jordnötssmörsmeten (inte lätt att få det snyggt). In i frysen igen!
Superenkelt och det blev supergott. Personligen tycker jag att jordnötssmör är lite strävt och nästan beskt (köper den med 99 % jordnötter), men med honungen blev det lite sötare. Perfekt mot sötsuget.

Smoked

Ögon: Sleek contouring & blush palette (contouringfärgen) / Urban Decay Naked 1 paletten (färgen Smog) / MUS ögonskugga i färgen Deadly / IsaDora inliner kajalpenna i färgen Indian dark brown / Ögonfransar från eBay HÄR
Läppar: MAC läppenna i färgen Plum / MAC läppstift i färgen Smoked purple
 
 

Mattemästare

Som en del utav er kanske redan vet så läser jag matte B på egen hand just nu. Idag gjorde jag klart ett kapitel i boken och nu har jag bara ett till kvar. Har besämt mig för att jag måste göra klart boken den här veckan, så jag kan börja öva på svenska och engelska delarna. Imorgon är det bara en månad kvar tills högskoleprovet. Tagga.
Nu ska jag pallra mig iväg till gymmet. Jag squattade igår, första gången på kanske ett halvår (eftersom jag får ont i mina knän och i ryggen när jag sqattar), så nu har jag så. ont. i benen. Ska dessutom springa ikväll, får se hur det går.
 
Dagens lunch: Kallrökt lax, kokt blomkål och persisk spenat&yoghurt röra.
 

Så såg jag ut i måndags

Outfit: Top från H&M / Kjol från BikBok / Knästrumpor från KappAhl
Ögonsmink: Sleek contouring & blush palette (contouringfärgen) / MUS ögonskugga i färgen Pollution / Ögonfransar från eBay HÄR
 
 
 

Om vad jag ska skriva om

Q: Amanda, jag läser din blogg då och då! Tycker det är kul med smink och träning. Din N1 fan!
A:Vad kul vännen, då fortsätter jag med det!
 
Q: Hej Amanda! Jag skulle oxå vilja att du skriver lite om högskoleprovsplugget och mer om dina drömmar. Jag har en kusin som faktiskt också gick på Bromma, hon tog studenten i N3B i somras och hon har exakt samma dröm som dig, att bli läkare och gå på KI. Hon vet inte vem du är (inte jag heller hahahaha) men tänkte att du kanske kan dela med dig av dina tips här på bloggen och att hon kanske kan dela med sig av sina? 
Btw skit fina sminkningar du gör. Älskar verkligen dina tips OH du har fått mig att bli confident om sminkningen!
A: Hej! Vad roligt, då kanske hon och jag hamnar i samma klass en dag :) Men det kan jag absolut göra! Åh tack snälla, vad glad jag blir!! Kram!
 
Q: Kam du skriva lite om eyeliner tutorials? Kan inte få till den sliten och det ser ut som att du gör det!
A: Ledsen över att behöva göra dig besviken men jag är värdelös på eyeliner. Jag får ju alltid till det till sist, men det tar lång tid och jag har verkligen ingen "metod" för att få till en bra vinge. Det enda jag kan rekommendera är att man har en bra pensel. Ju mindre pensel, desto lättare blir det att applicera. Om du sett mina videoklipp så har du kanske märkt att jag aldrig visar när jag gör min vinge. Det är för att jag måste sitta 5 cm ifrån en spegel och samtidigt ha båda mina händer lediga. Och för att det tar så lång tid. Men övning ger färdighet. Jag blir bättre och bättre för varje dag. Finns massa bra videoklipp på youtube med tips på hur man gör det enkelt för sig!
 

Egen tag yay

 

Ny favorit

Jag vill bara att ni lägger märke till hur STORA mina ögonlock ser ut att vara! Jesus. 
 
 

Grönsaker & dipp

Någonting jag är besatt utav är grönsaker med dipp. Och inte vilken dipp som helst, jag har en speciell dipp. Den påminner litegrann om Rhode Island dressing, fast tunnare, då jag har yoghurt istället för mayonäs.
 
Ungefärliga mått, har ingen aning haha:
2 dl yoghurt
1 msk ketchup
2 tsk curry
1 tsk salt
 
Låter superäckligt, men alla som smakat har tyckt om den. Lovar att den är fantastisk.

Sminklivet

Var och småshoppade lite ikväll i centrum med Milen. Fick med mig en kjol från Bikbok och lite grejer från Åhléns as usual. Deras rea verkar aldrig ta slut, särskillt inte Make Up Stores. Varje gång jag går dit har de nya rea grejor på hyllorna.
 
2 par lösögonfransar till halloween från Depend, 10kr styck
Vit cake eyeliner från MUS, 50kr
Liten neccessär från MUS, 30kr
 

Bra & Dålig nyhet

Jag har en bra och en dålig nyhet för er idag. Den dåliga nyheten är att jag inte känner någonting i mina axlar. Är det något fel på mig? Jag blir ledsen alltså på riktigt.
Och nej. Jag gör inte fel. Jag vet hur man tränar axlar. I början var det svårt att få kontakt med axlarna men efter två år tror jag att jag vet ganska bra var det ska kännas. Men det är väl så det är. En del får inte träningsvärk överhuvudtaget. Känner en del som aldrig får värk i biceps till exempel. Mina axlar vill inte ta ont. Får lära mig inse att jag inte kan göra någonting åt det.
Den bra nyheten är att förra veckans armpass gick utan några som helst problem. Ni som sett mina vloggar eller ni som bara nån gång har pratat med mig de senaste 4 månaderna haha vet att jag länge haft problem med att träna biceps. Det sticker till i hela muskeln och jag har några gånger tillochmed tappat vikterna för att sticket känts så "starkt".
Men de senaste 3 armpassen har gått hyfsat bra. Det enda jag inte klarat av har varit curls med stång. Men mitt senaste pass. Var. Underbart. Det var nästan som vanligt, stack bara till lite svagt 2-3 gånger. Men det är så skumt. Hur det här bara kom, höll i sig ett halvår och sedan försvinner det (förhoppningsvis) bara helt, utan att jag gjort någonting speciellt?
Jag är hursomhelst superglad och lämnade gymmet med ett stort leende på läpparna. Kändes fantastiskt. Håll tummarna för att det håller i sig.
 

Lyxlunch

 

Sneakpeak från dagens sminkning & 1 års kalas


Face of the day

Eftersom jag är på riktigt blogghumör ikväll, vilket inte är ofta och eftersom ni inte fått en bild på mig på vääldigt länge, så får ni här en liten snabb uppdatering om hur jag ser ut just nu. Ni vet, ifall ni glömt bort.
 
Kunde inte få en bild med öppna ögon, lika bra att blunda helt.

Fråga

Jag tror att. Det här inlägget kommer vara helt meningslöst. Eftersom ingen kommer svara. Men jag tänker fråga ändå. Ni typ 3 personer som läser min blogg, vad vill ni att jag ska skriva om? Tycker ni det är kul med kost och träningsinlägg eller vill ni har mer om smink? Alltså när jag sminkar mig tar jag självklart bilder på sminkningarna men lägger aldrig upp de bilderna, de är mer till mig själv så jag lär mig vad som ser bra ut och så jag utvecklas osvosvosv. 
Men jag vill gärna veta vad ni tycker e kul att läsa om. Personligen tycker jag det är roligast att skriva om min träning eftersom träningen för tillfället är hela mitt liv. Och högskoleprovet, men hur kul är det att läsa om plugg? Men ja. Kommentera gärna. Snälla. Skoja, ni måste inte. 
 
Andra delen av min vardag. Kul va

World war problems

Bland det värsta som finns är när man ligger i sängen, redo att sova - och är svinhungrig. Det vanliga är att jag då går upp och slicear lite grönsaker eller att jag mixar ihop en proteindrink. Men ikväll. Kvällar som ikväll. Behöver skriva av min frustration. Vi hade ingen gurka hemma. Och jag äter inte grönsaker utan gurka that's just me, alltså har man inte gurka, då kan man lika gärna strunta i det. Men okej. Då mixar jag ihop något fint. Nej mixa kan jag inte göra, föräldrarna sover! Aja men caseinpudding funkar alltid. Ingen mjölk. Härligt. Okej. Jag får alltså svälta inatt.
Går tillbaka till sängen. Ligger där och försöker tänka på allt annat än hur magen kurrar. Funkar i 10 minuter innan jag ger upp. Gick till köket och rörde ihop en kaseinpudding utan mjölk, dvs bara casein och kvarg. Förstår ni konsistensen? Som att slicka på en sjöstjärna. Tror jag. Dessutom fick jag då såklart röra ihop allt för hand, så då och då får jag en härlig liten caseinklump i halsen. Vindruvorna hjälper.
 
 
UPPDATERING:
Pappa hade köpt gurka.
 

Alltid träningsvärk överallt - förutom i axlarna

Idag körde jag ett riktigt hårt axelpass. Under mina 3 år som gymmare har jag aldrig fått träningsvärk i mina axlar, vilket suger, då jag älskar att ha träningvärk. Det betyder att man jobbat hårt. Under 3 år har det därför känts som om mina axlar aldrig har fått arbeta. Så är det förstås inte, jag ser stor skillnad på mina axlar, men det är så tråkigt när det aldrig känns att man gjort ett bra jobb. Så idag körde jag nästan alla axelövningar jag kunde komma på, tror det blev omkring 9 övningar. Har jag inte träningsvärk imorgon blir jag arg.
 
Dagens lunch - tonfisk, tomat & avokado sallad samt blomkål
 

Äntligen höst

 

Makeupartisternas högtid

ÅH VAD JAG LÄNGTAR TILL HALLOWEEN!!! Eller det är väl egentligen inte själva högtiden jag längtar till, utan mer till alla häftiga sminkningar! Igår kväll satt jag i flera timmar och bara letade inspiration till vad jag ska göra för sminkningar i år. Nu har jag bestämt två olika sminkningar jag ska göra. Redskapen redan beställda från eBay så om två veckor kommer jag sitta fastklistrad vid brevlådan och vänta på att sakerna ska komma hem, så jag får börja testa. Tänker inte avslöja för mycket, men det jag kan säga är att båda sminkningar kommer innehålla rhinestones. Vet inte vad det heter på svenska, alltså små glitterstenar. KOMMER BLI SÅ HÄFTIGT.
 
Den ena sminkningen kommer bli en blandning mellan de här två.
 

Ont

Panik. Ligger i sängen med svinont i höften, kan inte röra på mig. Så vad gör jag? Ebayar. Haha det enda man kan göra. Körde ganska tufft på crosstrainern idag och glömde helt att stretcha efteråt. Kan det vara därför? Går säkert över snart, jag är ganska tuff av mig, det pallar jag B-)
 
Gårdagens lunch, kebabbiffar med avokadosallad.
 
 

Mitt smink

 

Livet utan kolhydrater

Funkar förvånansvärt bra. Jag trivs med att bara äta protein och grönsaker. Häromdagen fick jag dock reda på att quinoa som jag ätit senaste tiden innehåller kolhydrater, vilket var en stor besvikelse. Quinoa är mindre är couscous och bulgur och innehåller massor av vitaminer. Det är en ört och därför trodde jag att den inte innehöll några kolhydrater. Men eftersom quinoa innehåller betydligt mindre kolhydrater är potatis, ris och pasta har jag bestämt mig för att göra slut på det paket vi har hemma. Därefter är det slut med det med.
 
Mina senaste två måltider:
Stekt ägg, bacon, parmaskinka och broccoli.
 
Köttbullar, quinoa och broccoli.
 

Glad

 

Finally

 

SÅ LYCKLIG

 

Mitt nya liv

Hej.
Jag tänkte i det här inlägget skriva lite om min kost och träning.
Jag har länge velat bli "fit", men aldrig riktigt haft den tid som krävs för att nå mina mål. Jag har många gånger hört att: "om du verkligen vill det, så hittar du tid". Och så kanske det har varit. Jag har velat det väldigt mycket, men inte mer än att gå ut med hyfsade betyg. De här fyra senaste åren har jag prioriterat mitt skolarbete mer än någonting annat. Jag med min ADHD pluggar mycket mer än de flesta gör, ändå får jag lika bra, om inte sämre betyg. Förra terminen pluggade och jobbade jag på min lediga tid. Hade jag tid över spenderade jag den tiden med min pojkvän och mina vänner. 
Anledningen till att jag inte tagit min träning på största allvar förens nu, är just det. Jag har inte haft tid. Men nu har jag det. Allt mitt liv kretsar kring är högskoleprovet och träning. Och det känns helt fantastiskt.
Det senaste halvåret har jag nästan låtit mig själv slarva med träning och kost eftersom jag visste att efter sommaren - då tar jag igen allt jag förlorat och mycket mer. 
Just nu styrketränar jag 6 dagar i veckan. De här två senaste veckorna har jag konditionstränat 4 gånger i veckan. Tanken är att jag ska träna kondition 5-6 gånger i veckan. Jag vill trappa upp nu i början, så jag inte skadar mig det första jag gör. Hittills har det gått bra med disciplinen. Jag har knappt haft någon dag då jag verkligen inte orkat, utan motivationen har varit på topp. Så lär det väl inte alltid vara, men jag tror att bara jag tar mig igenom den här första månaden, så blir allting mycket lättare ganska fort.
Sedan har vi det här med kosten. Som jag sa i en av mina helgvloggar så äter jag inte längre kolhydrater. Anledningen till varför jag valde bort dem är helt enkelt för att jag tycker de är onödiga. Det enda som påverkas är aptiten - jag blir inte lika mätt. Jag har samma energi som innan och känner mig tillochmed piggare nu. 
Men tillbaka till träningen. Någonting som verkligen höjt min motivation är att jag redan ser resultat. Ni måste tro att jag är helt knäpp, men jag ser faktiskt skillnad på min mage. Mina rutor är tydligare nu än de var för två veckor sedan och magen känns helt enkelt lite mindre. Jag har dessutom gått ner 1,5 kg, vilket är helt otroligt då det var längesedan jag gick ner i vikt.
Ni tycker säkert jag är jättelöjlig som skriver ett långt inlägg om hur seriöst allting är efter bara två veckor, men ja vet att det kommer hålla i sig. Jag har aldrig varit så bestämd på någonting i hela mitt liv.
 
 

Lördagslyx

Idag är det ju lördag, så jag lyxade till min proteinshake litegrann.
Eller den blev snarare rejält mycket lyxigare med tanke på att den annars består av is, vatten och protein.
 
Mixa:
2 dl mjölk
1 dl is
1 dl proteinpulver - jag tog smaken bananchoklad
1 tsk kakao
1 msk jordnötssmör
1 banan

Gudinnor

 
De här 6 kvinnorna är mina absoluta favoriter inom skönhetsvärlden. De har inspirerat mig så mycket och fortsätter hela tiden inspirera mig till att göra det jag älskar. Jag lär mig konstant nya saker utav dem och allt det jag kan om smink idag, har jag lärt mig utav någon av dem.
Klicka på namnen för att komma till deras kanaler.
 
THERESE är nog min favorit utav alla de svenska beautyoubersen (mitt egna ord). Hennes energi är smittsam och är det någonting jag strävar efter i mina videoklipp, då är det att vara lika glad och sprallig som henne. Men å andra sidan, så ska jag ju vara mig själv. Och tråkigt nog är inte jag en "glad" person på utsidan. Alltså - det finns de personer som skrattar åt skämt, sedan finns det de personer som berättar skämten. Jag är en utav de sistnämnda. Jag skrattar inte. Någonsin. Haha nej men ni förstår vad jag menar!
Men som sagt, Therese: Ett riktigt glädjepiller.
 
LINDA är inte lika underhållande att titta på. Hennes kanal är den jag istället lärt mig mycket av. Till skillnad från Therese är ju Linda utbildad makeupartist och kan sååå mycket mer. Tyvärr är det sällan jag ser att hon gör någon sminkning som jag skulle vilja bära. Hon har en egen och mycket speciell stil när det kommer till skönhet. Men det är ju tack vare det som hon sticker ut ur mängden. Hon är definitivt en stor förebild.
 
CARLI är nog min absoluta favorit just nu. Hon är så himla duktigt samtidigt som hon har humor och en underbar personlighet. Hon gör verkligen sminkningar som blir fina. Alltså jag skulle lätt följa hennes tutorials varje dag ifall jag inte hade mina hängiga ögonlock. Carli verkar också vara en väldigt godhjärtad och downtoearthkindofgirl. Kändisskapet verkar liksom inte ha stigit henne åt huvudet. Hon svarar alltid på massor av kommentarer och bara det faktum att hon ska släppa en palett för ynka 100kr, till skillnad från alla andra makeupartister som designar smink för flera hundralappar, visar att hon verkligen bryr sig om sina fans, inte om pengarna vi drar in åt henne. Hennes videoklipp är dessutom väldigt underhållande att titta på, de är varken för långa eller för tjatiga, som de kan bli när man använder samma produkter i flera videoklipp.
 
SONJDRA är helt klart vackrast på youtube. Hennes benstruktur, hennes hy, hennes ögon, läppar, näsa, HELA HON är utseende goals. Väldigt ytligt, men det var helt klart därför jag började prenumerera på hennes kanal. Nu i efterhand har det visat sig att hon har hela paketet. Precis som Carli har hon en jättefin personlighet och humor. Det som skiljer henne från nästan alla andra jag sett på youtube är att hon är väldigt laid back. Hon är definitionen av "chill". Tror aldrig jag hört henne skratta i någon video... Ändå är hon verkligen inte butter! Hon är nästan lite mystisk. Vilket bara gör henne ännu snyggare.
 
MYKIE hittade jag för bara någon månad sen och jag blev på en gång helt förälskad i hennes tutorials. Hon är en FX gudinna. Alltså: hon gör teatersminkningar. Ni vet, med latex osv? Läskiga zombies och övergivna prinsessor typ. Mycket speciella videoklipp. Varför jag älskar henne så mycket är för att hon är den enda youtuber jag faktiskt skrattar högt åt. Alltså Mykie har inte bara humor - hon är rolig. Helt knäpp och one of a kind. Bara slå på någon utav hennes klipp, så får ni se.
 
LAUREN har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Hon var den första beautyoubern jag kollade på. Jag har lärt mig sååså mycket från henne och det var tack vare henne som mitt stora intresse för smink växte fram. Hon är självlärd inom ämnet smink, men är så himla duktig. Lauren är, precis som Carli en underbar person. I många av sina videoklipp försöker hon nå ut till tjejer och killar som kanske har det svårt i skolan eller hemma. Till ungdomar som mår dåligt helt enkelt. Hon pratar inte bara om smink som många av de jag redan nämnt gör, utan hon gör mycket för att hennes fans ska må bra.
Men anledningen till att jag inte skrivit att hon är min favorit är för att jag tycker att hennes videoklipp är väldigt långa och faktiskt ganska trista att titta på. Hon är en rolig, glad och sprallig tjej, lite som en australiensk version av Therese, men jag tycker att hon pratar lite för mycket om varje produkt hon använder haha, så det blir liksom att jag sitter och spolar fram i videon hela tiden, vilket jag tycker är lite tråkigt. Är hon min favorit ska jag inte behöva vilja hoppa över delar i videon.
Men som sagt, UNDERBAR tjej, jag har så mycket att tacka henne för och jag är verkligen imponerad över hur duktig hon är, trots att hon inte gått någon utbildning! 
 

Usch

 

sent hehehe

 

RSS 2.0